Klimakampanje del 2

Klimaråd for husstander i Søgne. Ukens tema energibruk i hjemmet.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Energibruk

Gjennomsnittlig energibruk per husholdning i Norge er på ca. 20.000 kWt. Av dette er ca. 16.000 kWt strøm. Vår nest viktigste energikilde er ved, som utgjør ca. 3200 kWt per husholdning. Bruken av olje har gått kraftig nedover de siste 10 årene og er i ferd med å fases ut som energikilde til oppvarming av norske hjem. Nettsiden oljefri gir deg nyttig informasjon om hvordan olje og parafin fyring kan erstattes med klimavennlige alternativer som varmepumper, ved og pelletskjel osv.

Vedfyring

Vedfyring er en CO2-nøytral oppvarmingsmetode. Har du mulighet til å hogge veden selv, er vedfyring også svært rimelig og gir fin mosjon. Fyring med ved gir imidlertid utslipp av svevestøv til nærmiljøet. Nye rentbrennende ovner gir mye mindre utslipp enn gamle ovner.

Solcelle

Solcelleteknologien er i spennende utvikling. Mulighetene for å produsere strøm på privatboliger, i større eller mindre skala, blir stadig bedre og idealistene flere. I tillegg finnes det støtteordninger til etablering. Nylig kunne vi lese om en av solcelleidealistene

Les mer om solceller her på Enova 

Få ned strømforbruket

Dagens bolighus bygges etter helt andre krav og har et langt mindre energibehov enn eldre hus. Uansett årgang på boligen er det imidlertid en rekke måter å senke strømforbruket på. Enova gir sine beste energismarte råd.

Listen over energismarte råd til husholdninger er lang. Her kan du lese mer

Publisert: 09.12.2016 10:48
Sist endret: 09.12.2016 10:56