Hagevanning

Søgne kommune har hagevanningsrestriksjoner vår og sommer. Hagevanning tillates kun mellom kl. 19.00 - 23.00

Søgne kommune har hagevanningsrestriksjoner vår og sommer for å sikre vannforsyning til alle og kunne takle akutte hendelser som måtte oppstå (Foto: Norske vann.no)

Hagevanning

Hagevanning i Søgne tillates kun mellom kl. 19:00 og 23:00

• for eiendommer med veinummer/bruksnummer som er partall på datoer som er partall.
  • for eiendommer med veinummer/bruksnummer som er oddetall på datoer som er oddetall.

Det er spesielt viktig å følge reglene i perioder med fint vær for å sikre nok vann og trykk til alle. Ved langvarig tørke og/eller stort vannforbruk kan det bli innført total forbud mot hagevanning.

Tips til vanning

Husk at det er på kvelden at det er effektivt å vanne. Midt på dagen, i solskinn har vanning liten eller ingen effekt.

Det aller viktigste er å gjennomvanne og ikke klattevanne. Vann gjerne 30-40 millimeter av gangen. Du kan lett måle mengden i en blikkboks, da får man det vi kaller ei rotbløyte. Når vi får mer sommertemperatur og plantene får mer bladverk, er det en god tommelfingerregel å vanne skikkelige ei gang i uka.

Dersom du vil ha en fin plen, anbefales en rotbløyte. Da får du et godt rotsystem, mens både for mye vann og litt vanning av og til gir dårlig rotsystem.

Planter i krukker og blomsterkasser krever atskillig mer vanning enn plener og blomsterbed. Disse står ofte på varme plasser og vannet fordamper fort. Sørg for jevnlig vanning, men krukkene må ha god drenering, så ikke vannet blir stående i rotsystemet. Det er det få planter som tåler. Ellers er det veldig greit med selvvanningskrukker.

Publisert: 06.07.2017 09:52
Sist endret: 06.07.2017 09:55